vrijdag 27 februari 2015

leuk ........

 
om met de transfervellen te spelen :)
helaas dit weekend veel buitenshuis, dus even niet verder met proefjes maken .........
Goed weekend iedereen !

woensdag 25 februari 2015

Textieltransfer

Gisteren weer een dagje "Op weg naar Art".
Deze keer gewerkt met textieltransfer; met deze A4-velletjes kun je zoveel meer mee doen dan alleen maar op een t-shirt strijken !
Bovenstaande zwart-witte tekening ietsje ingekleurd, geknipt en gestreken op een lichtblauwe stof en daarna met donkerblauw geverfd ......

maandag 23 februari 2015

zondag 15 februari 2015

Challenge op Facebook, deel 5

Tevens laatste deel. Links een Tifaifaikussen, die al een tijdje op de bank ligt. Daarnaast de 2 quiltjes die ik  vorig jaar gemaakt heb voor de groep "De Uitdaging". Thema's waren Beweging en Vogelvlucht.

vrijdag 13 februari 2015

Challenge op Facebook, deel 4

De driehoeken zijn gemaakt bij Quilterspalet in Den Haag, driehoeken op vliesofix; de achtergrond zelf geverfd en gestempeld.

Een grote quilt gemaakt van jellyrolls en bijpassende stof cirkels erbij gemaakt, echt een vakantiewerkje.

Het kaartje in Valentijnstijl voor een swap van de fibermailgroep. Hartje is van wol.

donderdag 12 februari 2015

Challenge op Facebook, deel 3

Vandaag weer een collage van verschillende werkjes: mijn eerste grote quilt die ik voor het grootste deel gemeanderd heb. De koeien zijn van koeienstof, maar dan stroken geweven.
De papaverbol is een probeersel met garens op een zelfgemaakte shiborilap.
De beide bloemen zijn op  klein formaat (ATC) gemaakt voor een swap; de kleuren van de achtergrond zijn met wasco gemaakt (verhit met de strijkijzer).

woensdag 11 februari 2015

Challenge op Facebook, deel 2

Deze keer ook weer een aantal werkjes uit de oude doos: 4 van mijn dagboekquiltjes (grootte A4) die ik gemaakt heb voor een (Yahoo)dagboekquiltgroep. De onderste 2 zijn naar aanleiding van de cursus Quilten Speciaal gemaakt die ik in 2008/2009 gevolgd heb.
Linksboven figuratief; een moeder die haar kind beschermt en rechtsboven had ik zoiets gezien in een quiltblad en uitgeprobeerd voor het doorquilten.

dinsdag 10 februari 2015

Challenge op Facebook, deel 1

Op Facebook is momenteel de creatieve challenge een hype. Ook ik doe daar aan mee om 5 dagen lang 3 werken op facebook te zetten. Gisteren heb ik bovenstaande werkjes geplaatst en ik vind het wel leuk om ze hier ook neer te zetten.

Het zijn al vrij oude werkjes; het was het begin van het zelf stofverven (bij Dreamline te Dronten, nostalgie dus).

Linksonder is voor een project geweest met daarin verwerkt een borduurwerk van Afghanistan. Niet ingezonden, formaat was net ietsje te groot geworden.

De twee foto's linksboven zijn de voor- en achterkant van een (groot) kussen. Special snijwerk.

Ook de grote lap aan de rechterkant is speciaal gesneden en is alleen nog maar een top; ligt op een stapel om iets mee te gaan doen ...............

maandag 2 februari 2015

Experimenteren

Afgelopen weekend toch (te) weinig tijd gehad om creadingetjes te doen; ben wel even bezig geweest met het maken van een motiefstofje voor een artquilt ............ stempelen met antislip ........