maandag 30 mei 2016

Snuffelworkshop : kaarden en kleien

Gisteren was al weer de 2e snuffelworkshop bij de Wolunie; de eerste heb ik helaas gemist, toen werd de wol gewassen. Nu werd het gewassen wol dus gekaard om een vlies te maken. Dit kon met de handkaarden of met de kaardmolen. Ook heeft Wanda uitleg gegeven over de klei en hebben we 2 knopen voor het eindproduct gemaakt. Dus lekker actief bezig geweest en nu wachten op de derde workshop; gaan we het gekaarde wol vilten.



maandag 23 mei 2016

Verven

Geïnspireerd door het blog van Nienke heb ik afgelopen ook geprobeerd met ijsblokjes te verven met bovenstaande als resultaat. Verrassend effect ! 
 

dinsdag 17 mei 2016

Wereldfair Leiden

Gisteren, tweede Pinksterdag, was ik in Leiden en ben ik over de Wereldfair gelopen die op het terrein van het museum Volkenkunde werd gehouden.
Vele kraampjes, muziek, eten en veel doe-dingen. Lekker druk en een gezellig sfeertje.

Zag ook weer hele mooie stofjes en jurkjes maar ik heb me ingehouden :)








maandag 2 mei 2016

Fotoalbum





Op Facebook zag ik  een bericht voorbij komen via een mede-fotograaf om een fotoboek te laten maken via Saal Digital Nederland (origine een Duits bedrijf); waar je diverse kunt bestellen zoals naast fotoboeken ook fotoprints, posters, wanddecoratie, fotocadeau ’s enz.  
Na een aanvraagmail kreeg ik een kortingscode en ik kon aan de slag! Ik heb er voor gekozen om een vakantieboek te maken.
De software is makkelijk te installeren. Ik koos voor een liggend A4-formaat en glanzende fotopagina’s.
Je kunt het fotoboek ontwerpen met kant en klare templates of met een eigen ontwerp. Ik nam een eigen ontwerp. Verder in verschillende stijlen en een enorme collectie achtergrondkleuren en -motiefjes. Het linker frame toont de fotoserie waaruit je het album gaat maken. Hierin kun je op een mooie manier door de foto’s bladeren en ze in groot formaat bekijken. Onderaan staan de bladen die je gemaakt hebt en kun je makkelijk heen en weer schuiven om de volgorde te bepalen.
Tekst heb ik zelf heel weinig in dit boek gebruikt.
De levering, in een degelijke verpakking, is snel (zondagavond verstuurd, vrijdags in huis).
Het boek is stevig gebonden en ook de bladzijden zijn stevig. De haarscherpe foto’s zijn uitstekend afgedrukt, mede vanwege de hoogglans.

Smaakt naar meer ...........

Oja, en je hebt een hele tijd de mogelijkheid om het album online te bekijken en eventueel te delen.